Engelsk
Norsk

I4 Helse -UiA Campus Grimstad

Forsknings - og utviklingslaboratoriet I4 Helse ved UiA, Campus Grimstad skal katalysere og akselerere behovsdrevet innovasjon innen helse - og omsorgstjenester. 

I4 Helse ble åpnet den 30. august 2019. 

Bygget på 4.500 m2 har blant annet en testlab der sykehuset skal prøve ut nytt utstyr. I tillegg finnes det to komplett innredede leiligheter, såkalt boligsimulatorer, hvor det skal testes ut nye hjelpemidler og teknologi for hjemmetjenesten. 

Målet er å skape et miljø hvor offentlige og private virksomheter, forskere og brukere kan skape nye, innovative og fremtidsrettede løsninger med en sterk posisjon både nasjonalt og internasjonalt. 

Grimstad Kommune er en viktig deltaker i I4 Helse-prosjektet. dette innebærer at flere av kommunens helsetjenester har flyttet opp til I4 Helse bygget for å kunne samarbeide tettere med forskere, sikre tilgang til den nyeste teknologien og bidra til innovasjon og utvikling av nye tjenester for befolkningen. 

I4 Helse er utviklet i samarbeid mellom J.B. Ugland Eiendom, Grimstad Kommune, Sørlandets Sykehus og UiA, og bygget av J.B. Ugland Entreprenør. Bygningen representerer både innovasjon, samarbeid og ikke minst en tydelig miljøprofil. Les hva rektor ved UiA, Sunniva Whittaker, sier:

"Selve bygningen I4 Helse er oppført av J.B. Ugland Eiendom. Bygget har 21 energibrønner som er 250 meter dype, og med 1200 m2 solceller på taket. Til sammen produserer bygget rundt 80 % av sitt eget energibehov. I tillegg til å være nyskapende i sitt innhold, er bygget også et miljøprosjekt vi kan være stolte av". Se video om bygget 

Copyright © 2010-2015 JBU. All rights reserved.

Design: Fundamentet.no | Makeweb 4