Engelsk
Norsk

Offisiell åpning av I4Helse

Den 30 august 2019 åpnet forsknings- og utviklingslaboratoriet I4Helse ved UiAs Campus Grimstad. Senteret er etablert for å katalysere og akselerere behovsdrevet innovasjon i helse- og omsorgstjenester.

Bygget på 4.500 kvadratmeter har blant annet en testlab der sykehuset skal prøve ut nytt utstyr. I tillegg finnes også to komplett innredede leiligheter, såkalt boligsimulatorer, hvor det skal testes ut nye hjelpemidler og teknologi for hjemmetjenesten.

Grimstad kommune er en viktig deltaker i I4Helse-prosjektet. Dette innebærer at flere av kommunens helsetjenester har flyttet opp til I4Helse-bygget for å kunne samarbeide tettere med forskere, sikre tilgang til den nyeste teknologien og bidra til innovasjon og utvikling av nye tjenester for befolkningen. 

I4Helse lab er utviklet i et samarbeid mellom J.B. Ugland Eiendom, Grimstad kommune, Sørlandet sykehus og UiA, og bygget av J.B. Ugland Entreprenør. Bygningen representerer både innovasjon, samarbeid og ikke minst en tydelig miljøprofil. Les hva rektor på UiA, Sunniva Whittaker, sier: «Selve bygningen I4Helse er oppført av J.B. Ugland Eiendom. Bygget har 21 energibrønner som er 250 meter dype, og 1200 kvadratmeter solceller på taket. Til sammen produserer bygget rundt 80 prosent av sitt eget energibehov.
I tillegg til å være nyskapende i sitt innhold, er bygget også et miljøprosjekt som vi kan være stolte av»

 Se video om bygget 


Copyright © 2010-2015 JBU. All rights reserved.

Design: Fundamentet.no | Makeweb 4